Noortje kampeert Coronaproof in Brabant

Kennen jullie Noortje al? Onze kampeergoeroe of om het even internationaal te houden; Camping Guru! Noortje trekt er namelijk samen met haar man Joris en hun drie kinderen veel op uit in binnen- en buitenland. Op haar blog en social media kanalen vertelt ze over haar ervaringen en voorziet ze iedereen van de beste travel tips en reisideeën!

Wij zijn dan ook trots om te vermelden dat Noortje onze vaste huisblogger wordt en we haar de komende jaren nog vaak gaan verwelkomen. Voor jullie als kampeerders en vakantiegangers is het zeker interessant om Noortje te volgen op haar Instagram en Facebook pagina. Noortje is een kenner, ook wel connaisseur genoemd, op kampeergebied en over het reizen met kinderen naar de meest bijzondere plaatsen.

Brabant een bijzondere plaats? Jazeker!

We horen jullie al denken... Brabant, een bijzondere plaats? Jazeker! Brabant en dan specifiek Bladel is een bijzondere plaats! Natuurlijk is het de plaats waar onze mooie familiecamping Recreatiepark De Achterste Hoef is gevestigd. Daarnaast beschikt het over een mooie natuur, kleurrijke historie en vele bijzonderheden zoals Zwarte Kaat en De Heksenboom.

Het jaar 2020 kunnen we ook ronduit en volmondig BIJZONDER met hoofdletters noemen! Met een hoop kunst en vliegwerk kon de camping op 28 april 2020 zijn deuren weer openen. Bijna 1 maand later dan normaal gingen we van start met vele beperkingen omtrent het coronavirus.

Voor vele van onze kampeerders waren de eisen gesteld door de veiligheidsregio van Brabant dermate streng dat hun vakantie in het water viel. Heel langzaam kwamen er versoepelingen tijdens het kampeerseizoen maar met Hemelvaart en Pinksteren waren de eisen nog erg streng.

Coronaproof kamperen, hoe doe je dat?

De vakantie van Noortje stond al een tijdje gepland. Hun buitenlandse reis naar Zuid-Afrika hadden ze helaas wel af moeten zeggen. Even ontspannen op de camping kwam dus als gezegend! Maar corona proof kamperen, hoe doe je dat dan?

Noortje vertelt op haar blog over de regels qua sanitaire voorzieningen: "Ten eerste was het sanitair ten tijde van ons verblijf gesloten. Inmiddels zijn we een paar weken verder en is het weer geopend maar tijdens ons verblijf dus nog niet. Ik merkte via Instagram dat dit voor veel mensen een reden was om niet te gaan kamperen. Toch hebben wij het niet als heel vervelend ervaren. We hebben een teil meegenomen van thuis en met wat warm water, shampoo en een washandje kom je een heel eind tijdens een kort verblijf. Ik zag dat veel mensen een solar-douchezak hadden meegenomen i.c.m. een douche tentje. Een wc hebben we in onze caravan dus dat vormde ook geen probleem."

Naast het sanitair en de regelgevingen hierover was er natuurlijk ook nog de "anderhalve meter afstand" regel. Aangezien dat onze Brabantse familiecamping met zijn 600 plaatsen op zo'n 32 hectare grond gesitueerd is vormde dit uiteraard geen probleem. Noortje vertelt hierover: "Om te beginnen is er natuurlijk de 1,5 meter afstand regel. Die kon prima nageleefd worden want de kampeerplekken zijn ruim genoeg (+/- 100 m2). Het binnen- en buitenzwembad waren geopend maar wel op inschrijving en er werd gewerkt met tijdsloten en met een maximum van 25 personen. Later tijdens het seizoen was dit niet meer nodig en konden ook de sanitairblokken weer gewoon open.

Het inschrijven voor het zwemmen kon eenvoudig online. Na afloop van elk tijdslot ging het zwembad even dicht, werd het grondig schoongemaakt en daarna was het tijd voor de volgende mensen. Hygiënisch en ideaal om op deze manier toch te kunnen zwemmen! De snackbar was geopend voor afhaal en eventueel bezorgden ze zelfs op je kampeerplaats. Ook bij het restaurant konden er een aantal gerechten worden afgehaald. De animatie verliep ook aangepast maar was er zeker niet minder leuk om: er werden zoveel mogelijk activiteiten gepland op het grote sportveld. ‘Loek en Lot’ zorgden er spelenderwijs voor dat er genoeg afstand werd gehouden. Voor de knutselactiviteiten kon ook weer online ingeschreven worden en was er een maximaal aantal personen ingesteld. Ouders moesten de kinderen buiten brengen en halen.

Al met al dus best wel een aantal aanpassingen maar dat is zeker niet ten kost van ons kampeerplezier gegaan!" 2021 staat gepland voor kampeergoeroe Noortje! Gelukkig hebben we naarmate het seizoen vorderde veel aanpassingen en regels mogen versoepelen tot "bijna" normaal. Wil jij het volledige blog van Noortje zelf teruglezen? Check haar website dan eens en lees ook haar andere reisverhalen. Voor 2021 hebben wij noortje haar reservering alweer in het systeem staan en gaat ze jullie ook volgend seizoen weer alles online laten zien tijdens haar verblijf en trakteert ze jullie op enkele leuke reels op ons Instagram account.

So stay tuned en volg ondertussen Noortje op Instagram!

Met korting op vakantie?

Bekijk onze arrangementen en maak nu gebruik van onze aanbiedingen

 

Dit zeggen gasten over ons:

anwb logo

8.4

anwb logo

8.1

google logo

4.3/ 5

Dit zeggen gasten over ons:

anwb logo

8.4

anwb logo

8.1

google logo

4.3/ 5